District Midden en Oost Brabant

Werken in midden en Oost Brabant

Bekijk 6 vacatures

De collega's van UWV Tilburg vertellen je graag wat meer over het vak verzekeringsarts, waarom ze voor dit beschermd specialisme hebben gekozen en het team waarin ze werken. Het team in Tilburg is een multidisciplinaire team, net als de andere teams bij UWV Sociaal Medische Zaken. Alle benodigde disciplines komen hier samen om de dienstverlening aan onze cliënten zo goed mogelijk te realiseren. Samen behandelen ze alle wetten: Ziektewet en WIA (Wet Inkomen Arbeidsongeschiktheid).

Jan, manager van een van de teams: Het voordeel van multidisciplinaire teams is dat we andere teams kunnen uithelpen, als dat nodig is. Want samen willen we maar een ding: zoveel mogelijk cliënten van dienst zijn. En daar staan wij met z’n allen voor, want we hebben elkaar nodig.’

'Ik wil niet alleen mensen beoordelen, ik wil hen juist begeleiden, motiveren en stimuleren.’

Charelle is aios en een enthousiaste ‘spring in het veld’, wat ook op het team effect heeft. Op dit moment werk ik voor cliënten in de Ziektewet. Ik zit er he-le-maal op m’n plek. Dit is mijn grote liefde. Ik wil niet alleen mensen beoordelen, ik wil hen juist begeleiden, motiveren en stimuleren. Samen met het team werken aan iemands terugkeer in het arbeidsproces. Ik geef aan wat iemand nodig heeft, de reïntegratiebegeleiders gaan ermee aan de slag. Dagelijks hebben we overleg en ik blijf aanwezig op de achtergrond. 

Ik kan in het team volledig mijzelf zijn en ben ik niet AIOS nummer zoveel. Mijn mening is evenveel waard als die van iemand anders. Of je hier nu 3 of 20 jaar werkt. Bijzonder. Mijn carrière als verzekeringsarts past beter bij me dan werken in het ziekenhuis. Wij maken misschien geen mensen “beter”, maar wij helpen hen juíst hun plek weer vinden in de maatschappij. Wij hebben zó veel invloed op iemands leven.’ Lees hier meer over waarom Charelle koos voor verzekeringsgeneeskunde als specialisme.

Teamleden van Charelle vertellen over werken als team, bij UWV.

Mala: ‘Als ik ’s ochtends het kantoor binnenkom dan krijg ik gelijk een goed gevoel, alsof ik thuis ben. Het voelt heel vertrouwd en veilig.’

'Ik ben arbeidsdeskundige in het team van SMZ en werk dagelijks met verzekeringsartsen. Arbeidsdeskundigen gaan voorop in het proces om de artsen zo min mogelijk te belasten. Ik heb hierbij een initiërende rol, wat past bij mijn nieuwsgierigheid en betrokkenheid bij het werk en onze klanten. Tijdens het multidisciplinaire intakegesprek bespreken we de klantdossiers, m.b.t. de Participatiewet. Verder werken we heel nauw samen om de kwaliteit van ons werk, de sociale medische beoordelingen, optimaal te houden. Ik vind dit het mooiste werk dat er is. Ik ben er ook trots op dat we zoveel als team realiseren. Want er gaat heel veel goed. Als er toch iets misgaat, dan laat ik dat ook weten en maak ik het bespreekbaar in het team. We willen namelijk allemaal hetzelfde: het beste perspectief voor de klant. 

'Samen maken we de vertaalslag van klachten naar belemming en mogelijkheden.'

Lees meer

‘Een verzekeringsarts kijkt verder dan diagnose en behandeling’

Werken bij UWV is meer dan werk. Je zoekt altijd verdieping in je vak. Tegelijkertijd wil je ook bijdragen aan iets dat groter is dan jezelf? Zinvol werk plus inhoudelijke uitdaging. Die twee bij elkaar opgeteld noemen we werk met zinhoud. Dat is precies wat wij je te bieden hebben.

- Joep, arts UWV

Wil je als eerste op de hoogte zijn van onze vacatures?