District: West Brabant en Zeeland

Werken in West Brabant en Zeeland

Bekijk 5 vacatures

De collega's uit het UWV district West Brabant en Zeeland vertellen je graag wat meer over het vak van de verzekeringsarts en waarom ze voor dit beschermd specialisme hebben gekozen.

Daphne, verzekeringsarts in Rotterdam, werkte als basisarts in de duikgeneeskunde toen het toch begon te kriebelen. Ze wilde zich graag specialiseren. Zin om in opleiding te gaan in het ziekenhuis had ze echter niet. Bij toeval stuitte ze op een vacature voor AIOS verzekeringsgeneeskunde bij UWV. Ze stapte er blanco in en kreeg vier maanden proeftijd. Die had ze niet nodig. Verzekeringsgeneeskunde en Daphne waren een instant match.

Daphne: 'Het fijne van werken bij het UWV is, dat je collega’s collega’s zijn, géén concurrenten. Samen met de reïntegratiebegeleiders, de sociaal-medisch verpleegkundige, de arbeidsdeskundige, de medewerkers verzuimbeheer en de teamondersteuner vorm je één team om je klant. Je salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn prima en je hebt hier veel ontwikkelmogelijkheden. Je kunt binnen je district doorgroeien, maar onderzoek doen en promoveren kan ook.'

Vroeger zocht Sema vooral naar dingen die ze leuk vond. Tegenwoordig gaat ze op zoek naar dat wat in haar leven past. Naar wat haar gelukkig maakt. Altijd aan het haasten en weinig tijd voor patiënten horen daar niet bij. Aandacht voor wat je doet en oprechte interesse wél. Daarom voelt Sema zich helemaal happy als AIOS verzekeringsgeneeskunde bij UWV in Goes. 

'Ik vind het fijn dat ik nu echt de diepte in kan', zegt Sema die in opleiding is tot verzekeringsarts.

Lees hier haar verhaal.

‘Een verzekeringsarts heeft twee zielen in een borst. Je bent meer dan een arts alleen. Je bent ook rechter. In het begin van mijn carrière vond ik het heel moeilijk om deze twee met elkaar te verenigen.’ Bekijk het verhaal van Martijn, verzekeringsarts bij Bijzondere Zaken.

Bijzondere Zaken

Bijzondere Zaken (BZ) is een onderdeel van Sociaal Medische Zaken (SMZ). BZ verzorgt de uitkeringsaanvragen van (ex)UWV-ers, burgers met een bijzondere maatschappelijke positie, klanten die in het buitenland wonen én klanten die in Nederland wonen en een buitenlands arbeidsverleden hebben. Bij BZ werken ongeveer 350 mensen, verdeeld over de kantoren Amsterdam, Breda, Hengelo en Heerlen.

Specifiek voor de verzekeringsarts bij BZ geldt dat je in een omgeving werkt die onvoldoende is beschreven (groter grijs gebied) en dynamischer is (bijv. internationale ontwikkelingen). De dienstverlening wordt gekenmerkt door afwijkende klantprocessen, verschillende doelgroepen en exclusieve producten. Als verzekeringsarts bij BZ opereer je in een voornamelijk internationale omgeving. Dit betekent voor de werkzaamheden dat die plaatsvinden binnen de kaders van de EU-regelgeving en de internationale verdragen. Hierbij dien je de relevante informatie te vertalen naar de nationale kaders. Je correspondeert regelmatig met (artsen in) het buitenland.

Lees meer

‘Een verzekeringsarts kijkt verder dan diagnose en behandeling’

Werken bij UWV is meer dan werk. Je zoekt altijd verdieping in je vak. Tegelijkertijd wil je ook bijdragen aan iets dat groter is dan jezelf? Zinvol werk plus inhoudelijke uitdaging. Die twee bij elkaar opgeteld noemen we werk met zinhoud. Dat is precies wat wij je te bieden hebben.

- Joep, arts UWV

Wil je als eerste op de hoogte zijn van onze vacatures?