District Overijssel en Oost Gelderland Noord

Werken in Overrijssel en Oost Gelderland Noord

Bekijk 6 vacatures

De collega's uit het UWV district Overijssel en Oost Gelderland Noord vertellen je graag wat meer over het vak verzekeringsarts en waarom ze voor dit beschermd specialisme hebben gekozen.

'Je krijgt er energie van en dat gun ik iedereen!'

'In een maatschappij waarin veranderingen supersnel gaan, moet je als organisatie voortdurend blijven meebewegen. Dan hebben we het niet alleen over wetten en regels die veranderen op het gebied van sociale zekerheid, maar ook de manier waarop we onze dienstverlening inrichten, wat klanten verwachten én wat medewerkers verwachten van een werkgever. Constant alert zijn dus op wat er om je heen gebeurt, extern én intern.' Aldus Nandine, manager.

'Ruimte voor cliënt en jezelf'                                                                   

Roeland (anios) en Claire (reïntegratiebegeleider over werken bij UWV: ‘Ik wil iets anders dan het ziekenhuis’, dacht Roeland toen hij voor de keuze stond waar te gaan werken. Bij het UWV kon hij meteen aan de slag. Een mooi jaar volgde. Als tropenarts echter blijft het buitenland lonken. Lees hier het hele verhaal. 

‘Een verzekeringsarts heeft twee zielen in een borst. Je bent meer dan een arts alleen. Je bent ook rechter. In het begin van mijn carrière vond ik het heel moeilijk om deze twee met elkaar te verenigen.’ Bekijk het verhaal van Martijn, verzekeringsarts bij Bijzondere Zaken.

Bijzondere Zaken

Bijzondere Zaken (BZ) is een onderdeel van Sociaal Medische Zaken (SMZ). BZ verzorgt de uitkeringsaanvragen van (ex)UWV-ers, burgers met een bijzondere maatschappelijke positie, klanten die in het buitenland wonen én klanten die in Nederland wonen en een buitenlands arbeidsverleden hebben. Bij BZ werken ongeveer 350 mensen, verdeeld over de kantoren Amsterdam, Breda, Hengelo en Heerlen.

Specifiek voor de verzekeringsarts bij BZ geldt dat je in een omgeving werkt die onvoldoende is beschreven (groter grijs gebied) en dynamischer is (bijv. internationale ontwikkelingen). De dienstverlening wordt gekenmerkt door afwijkende klantprocessen, verschillende doelgroepen en exclusieve producten. Als verzekeringsarts bij BZ opereer je in een voornamelijk internationale omgeving. Dit betekent voor de werkzaamheden dat die plaatsvinden binnen de kaders van de EU-regelgeving en de internationale verdragen. Hierbij dien je de relevante informatie te vertalen naar de nationale kaders. Je correspondeert regelmatig met (artsen in) het buitenland.

Lees meer

‘Een verzekeringsarts kijkt verder dan diagnose en behandeling’

Werken bij UWV is meer dan werk. Je zoekt altijd verdieping in je vak. Tegelijkertijd wil je ook bijdragen aan iets dat groter is dan jezelf? Zinvol werk plus inhoudelijke uitdaging. Die twee bij elkaar opgeteld noemen we werk met zinhoud. Dat is precies wat wij je te bieden hebben.

- Joep, arts UWV

Wil je als eerste op de hoogte zijn van onze vacatures?